Evenimente Organizate


Printre proiectele cele mai importante ale asociatiei se numara Tabara de Dezbateri Academice organizata anual la Baile Tusnad, ce reprezinta prima oportunitate a tinerilor de a intra in contact cu lumea dezbaterilor.Tabara consta intr-un training de initiere, pe parcursul caruia tinerilor le sunt prezentate tehnicile de argumentare specifice fiecarui format, si in numeroase activitati practice, jocuri, ce au rolul de a antrena inteligenta, abilitatile fiecarui participant si de a oferi programului o nota dinamica si distractiva.

Un eveniment de anvergura deosebita a avut loc in anul 2000, cand debaterii clubului ploiestean au fost invitati sa participe de o demonstratie de dezbateri ce a avut loc in Parlamentul Romaniei. Evenimentul a fost onorati prin prezenta numeroaselor personalitati publice, membri ai partidelor politice, consultanti, reprezentanti ai diverselor companii din Romania.

Fara indoiala, cea mai mare realizare a Asociatiei de Educatie Sociala o reprezinta organizarea primei competitii internationale de dezbateri din Romania in format intitulata "FIAT DEBATE!".Competitia a avut deja doua editii (in 2004 si 2005) , la care au participat debaterii si instructori din Marea Britanie, Germania, Cehia si Rep.Moldova.

De asemenea, la inceputul anului 2004, clubul a fost invitat, de insusi Principele Radu Duda de Hohenzollern Veringen, sa initieze o dezbatere publica la Palatul Elisabeta, pe tema "Societatea si tinerii", dezbatere in urma caruia membrii familiei regale au ramas impresionati de calitatile deosebite ale participantilor si, ulterior, au avut loc o serie de intalniri si dialoguri intre cele doua parti.

Incepand cu luna martie a anului 2004, AES a initiat o campanie de promovare a dezbaterilor in judetul Prahova, organizand in acest scop o serie de dezbateri publice in cele mai importante licee si institutii din judet. Ulterior, AES a colaborat cu Asociatia Nationala de Dezbateri, Oratorie si Retorica pentru promovarea dezbaterilor in Bucuresti, desfasurandu-si activitatea in licee precum Colegiul National Sf. Sava, Colegiul National Mihai Viteazul , Liceul Tudor Vianu, Liceul Iulia Hasdeu, Liceul Stefan Odobleja.

Pe data de 25 mai 2005, peste 200 de elevi ai celor doua mari Colegii Nationale din Ploiesti au participat la prezentarea sistemului de invatamant superior, cat si a noilor perspectivelor europene.Dl.rector al ASE Bucuresti, dr.Ioan Rosca, prof.univ.dr. Silviu Negut si asist.univ.Marius Neacsu au ascultat parerile si intrebarile elevilor si au oferit numeroase informatii referitoare la viitorul lor academic.

In zilele de 27-28 mai 2005, membrii AES au sustinut lansarea cartii dl.defunct Gabriel Dobre, "Viata ca o lupta", actiune ce a avut un scop umanitar.

Pe data de 22 decembrie 2004, in cadrul rememorarii momentelor Revolutiei din 1989, a avut loc, la Sala de Festivitati a Colegiului National "Mihai Viteazul" din Ploiesti, o dezbatere publica pe tema "Perspective Europene asupra Revolutiei de la 1989". Alaturi de cei 90 elevi perezenti, conf.univ. Gh.Calcan, dl.dr. in istorie Dumitru Grusic, precum si d-l Gabriel Taga, au analizat contextul Revolutiei si perspectivele integrarii europene.

24 ianuarie 2005 a marcat un alt eveniment, ce a avut ca punct central impactul pe care il va avea Romania asupra Uniunii Europene, prin intermediul aderarii.In Sala de Festivitati a Colegiului National "Ion Luca Caragiale" din Ploiesti, 120 persoane au participat, alaturi de prof.univ.dr.Silviu Negut si asist.univ.Marius Neacsu, la discutia asupra procesului de tranzitie din Romania prin diversele stadii ale istoriei dupa 1959 si perspectivelor pe care le marcheaza anul 2007, anul intarii in Uniunea Europeana.

Totodata, asociatia a organizat numeroase activitati cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Zilei Copilului si Zilei Internationale a Mediului. Scopul acestor evenimente a fost de a ridica gradul de constientizare al elevilor de liceu asupra unor probleme cu impact fundamental asupra societatii romanesti si au fost sprijinite de mass-media locala, prin intermediul televizunilor Prahova Tv si Antena 1.

Clubul de dezbateri al Asociatiei de Educatie Sociala a avut numeroase participari in activitatile comunitatii locale si evenimente organizate de Primaria Municipiului Ploiesti, de Inspectoratul Scolar Prahova, de Centru Judetean de Prevenire si Consiliere Anti-Drog, etc.


  Logo
  Next Event


FIAT! Debate
april 29th - may 2th 2007, Sinaia

Learn moreromanian english

© Copyright 2007 Alexandru Dimitriu. All Rights Reserved.